Warzywa i owoce podczas diety odchudzającej

Do ustalenia ilości kalorii, które można spożyć w ciągu dnia bierze się pod uwagę kilka czynników. A mianowicie: płeć, wiek, aktywność fizyczną, obecną wagę, oraz wzrost. I wówczas na podstawie tych danych określa się jadłospis dla osoby pragnącej schudnąć. Terapię odchudzającą możemy rozpocząć na własna rękę. Albo skorzystać z fachowej pomocy. Gdy przed nami proces zrzucenia zbędnych kilogramów właściwe odchudzanie Gdynia zapewni osobom potrzebującym. Wystarczy tylko zwrócić się o pomoc do specjalisty. Największymi sprzymierzeńcami w walce o właściwą wagę ciała są warzywa i owoce. Najbardziej zdrowe są warzywa i owoce surowe. Dlatego warto spożywać ich, jak najwięcej. Do niskokalorycznych wśród warzyw należy biała i kiszona kapusta, ogórek zielony i kwaszony, rzodkiewki, pomidory, papryka, kalafior, brokuły, marchew, sałata, kukurydza. Trochę więcej kaloryczne są ziemniaki, fasolka szparagowa, buraki, bób, groch. Z pośród owoców najmniej kalorii posiadają: jabłka, czereśnie, mandarynki, truskawki, śliwki, kiwi, arbuz. A bardziej kaloryczne są: banany, maliny, jagody, ananas, winogron.